37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Четвртак 25 07 2024
Ћирилица

Општинска управа

Интерна ревизија

pocetna1

Промените величину слова:

О
пштинa Трстеник расписала је 02. 03 2017. године јавни конкурс за расподелу средства за финасирање/суфинансирање програма/пројеката удружења грађана и других организација цивилног друштва од јавног интереса из буџета општине Трстеник за 2017. годину.

Рок за подношење пријава по овом јавном конкурсу је 20. март 2017. године.

За све информације по овом конкурсу можете се обратити Канцеларији за локално економски развој општинске управе општине Трстеник, сваког радног дана од 10-14 часова лично (канцеларија бр. 37) или на телефон 037 714 317.

Текст јавног конкурса са пратећим обрасцима за пријаву предлога пројекта:  


Конкурс: pdf
 
Образац предлога пројекта: word

Буџет пројекта: excelПромените величину слова:
У општини Трстеник активна су привредна друштва и предузетничке радње у приватном власништву. Они полако преузимају улогу носиоца привредног развоја општине, јер остварују реалне приходе и запошљавају раднике.На иницијативу председника општине, Мирослава Алексића, запослени у Одсеку за привреду и одрживи развој и члан Општинског већа задужен за МСП сектор, Грујица Спасојевић су у месецу септембру обишли двадесетак фирми у општини. Планирана је посета још толико фирми. Циљ ових посета је да се у непосредном разговору са власницима и одговорним лицима у фирмама поразговара о могућностима за побољшање сарадње локалне самоуправе и привредника. Привредници имају проблеме чије решење је у надлежности локалне самоуправе, а чије решење може довести до проширења обима посла и запошљавање нових радника. Заједнички је став да поред сталног трагања за потенцијалним новим инвеститорима , локална самоуправа мора више да поклони пажњу постојећој пословној заједници и да се у већем броју постојећих фирми реалнији потенцијали за нова запошљавања.
Након посета стручне службе направиће анализу потреба привреде и о томе информисати привредни савет општине Трстеник који ће дати предлоге општинском већу и председнику општине за предузимање конкретних мера у надлежности локалне самоуправе.
Није реално да се обиђу све фирме на подручју општине Трстеник, али зато сваки заинтересован привредник може попуњавањем УПИТНИКА изнети своје проблеме и сугестије за побољшање пословног амбијента у општини Трстеник на чему се унапред захваљујемо.

Одсек за привреду и одрживи развој


Преузмите УПИТНИК: word
Промените величину слова:

Општина Трстеник је са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде 23. 08. 2013. године потписала уговор о коришћењу средстава за уређење (ревитализацију) пољских путева.

Укупна вредност радова по Уговору износи 8.988.685,00 динара. Министарство пољопривреде, преко Управе за пољопривредно земљиште финансира део од 60% који износи 5.393.211,00 динара, а општина Трстеник финансира осталих 40% средстава у износу од 3.595.474,00 динара.

Средства Министарства су бесповратна.

У току је поступак јавних набавки за избор извођача радова.
Промените величину слова:

У организацији Општинске управе Општине Трстеник – Одсека за привреду и одрживи развој, дана 22. 03. 2010. године у Већници Народног универзитета одржан је 12. Сабор пољопривредних произвођача рекордера у пољопривредној производњи. Сабор је поздравио Александар Негојевић, председник Задружног савеза Рашког, Моравичког и Расинског округа. Поред новчаних награда које су додељене из буџета Општине Трстеник, ову манифестацију су спонзорисали Институт за кукуруз ,,Земун Поље” са паковањем семенског кукуруза за 6 освојених првих места и Делта аграр са својим производима.
Такмичење је организовано у производњи пшенице, кукуруза, млека, грожђа, лозних калемова и воћних садница на основу Одлуке, Правилника и пропозицијама за такмичење.


Рекордери у пољопривредној производњи за 2009. г. на подручју Општине Трстеник су следећи:

У производњи пшенице:

I Обрадовић ВелимиризДоњегДубича,
II Ђорђевић РадославизГорњегДубича,
III Марковић Раде из Милутовца,

У производњи кукуруза :

I ЂорђевићЖивотијеиз Горњег Дубича,
II Ђорђевић РадославизГорњег Дубича,
III Ђорђевић Звонимир из Велике Дренове,

У производњи млека:

I Левић Драган из Левића,
II Раковац Братиславиз Камењаче,
III Миљић Драган из Левића ,

У производњи грожђа:

I Васиљевић ДушанизМилутовца,
II Ћирић Слободаниз Риљца ,
III Арсић ДрагославизСтрагара,

У производњи воћних садница:

I Исаиловић Момчило из Милутовца, кооперант ПП ,,ЧАКАРАНОВИЋ”ОД, Селиште,
II Брзаковић Жарко из Страгара, кооперантЗТР ,,РАСАДНИК МБ“ Страгари,
III Обрадовић Бранивоје из Милутовца, кооперант,,ГРОФ ОФ Милутовац” Милутовац,

У производњи лозних калемова:

I Чакарановић Иван из Селишта, кооперант ПП ,,ЧАКАРАНОВИЋ“ ОД Селиште,
II Атанасковић Зоран из Страгара, кооперант ,,АГРОЕСКИМ“ Београд ,
III Бељић Миленко из Медвеђе кооперант ,,ДИС КОМЕРЦ” Велика Дренова ,

Награђенима честитамо на постигнутим резултатима и желимо још боље резултате у овој години.
Поизивамо пољопривредне произвођаче са подручја наше општине да се укључе у такмичење.

Општинска управа општине Трстеник – Одсек за привреду и одрживи развој