37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 23 10 2024
Ћирилица
sistem48_mali ОПШТИНА ТРСТЕНИК - СИСТЕМ 48 САТИ
Број пријаве: 82
Датум захтева: Четвртак, 23 Јануар 2014 15:43
Статус: Одговорено
Врста проблема: Остало

Опис проблема:
Поштовани, како би било да Општина Трстеник уведе ново правило које гласи:"Свако ко је носилац Активног пољопривредног газдинства а место пребивалишта је на територији општине Трстеник, имаће бесплатну оверену здравствену књижицу као и његова породица"!!!
Зашто то тражимо?? Зато што онај ко се већ одлучио да се тиме (пољопривредом) бави као основним занимањем, требало би да од општине(када већ нема ниста од државе) има неку сатисфакцију да у том свом занимању и успе!! Зашто је онај ко живу у граду бољи и по чему бољи??? Шта је он паметнији и у ком погледу бољи??? Може да ради или не ради, потпуно је све једно, има статус грађанина којим може слободно да се хвали, и има оверену здравствену књижицу а да не мора да ни прстом макне ако не жели!!
Зашто ово тражим?? Зато што је онај ко се бави пољопривредном производњом(сточар, воћар, повртар, итд) радник на свом имању 365 дана у години!! Он нема ни нове године ни одмор, ни први мај , нема нерадна дан, мора 365 дана бити здрав да опслужује ту своју властиту "фабрику"....... па би било лепо да од Вас као своје матичне општине добије макар то, да покажете и дате пример другима како се брине за своје пољопривреднике.......

Надам се да ћете бар прочитати ово до краја и размислити о овом предлогу!!


унапред хвала

Срдачан поздрав!




Датум: Петак, 24 Јануар 2014 15:43
Служба: 

Одговор: 

Поштовани, овакво правило је немогуће увести и применити од стране Општине јер није у складу ни са једним постојећим законом (Закон о здравственом осигурању........)

[ Назад ]

Штампа