37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 23 10 2024
Ћирилица
sistem48_mali ОПШТИНА ТРСТЕНИК - СИСТЕМ 48 САТИ
Број пријаве: 126
Датум захтева: Уторак, 29 Мај 2018 09:55
Статус: Одговорено
Врста проблема: Остало

Опис проблема:
Postovano rukovodstvo opstine Trstenik,
sa duznim postovanjem pratim vase aktivnosti,pre svega na uredjenju grada i seoskih sredina.Pre neki dan setajuci sa prijateljem iz Beograda u zelji da mu pokazem nas grad,zgranuo sam se kada smo sa novog /starog/ mosta videli kako se obale Morave devastiraju gradnjom nekih udzerica,zasipanje sutom i dr. sto ostavlja izuzetno ruznu sliku o naseoj reci .Na jednoj strani se povremeno obale ciste i uredjuju,a potom se,verovatno,uz dozvolu nadleznih, nelkegalno upropascuju.Pa kada cemo mi doziveti da izmedje viseceg mosta i novog betonskog mosta da pocnu obale da se uredjuju kao u mnogim gradovima,a ne da se naruzuju.Svaka cast ribolovcima,ali ovde nije mesto da se grade kolibice i dr.ruzni objekticici. Gospodo opstinski funkcioneri preduzmite nesto dok ne bude kasno.To vam je izuzetno odgovorna uloga.U protivnom prozivacemo vas uvek,jer sve to lici na koruptivne elemente. Poz.Maksimovic

Датум: Понедељак, 04 Јун 2018 09:55
Служба: Одсек за инспекцијске послове Грађевинска инспекција

Одговор: 

Oпштина Tрстеник је урадила пројекат уређења обале од челичног моста до висећег моста,
и да у сарадњи са ЈП Србијаводе конкурише за неопходна средства за реализацију предметног пројекта.

Обавештавамо Вас да је грађевински инспектор поводом Ваше пријаве изашао на лице места и том приликом сачинио службену белешку и утврдио да на левој обали Западне Мораве гледано из правца Стари-Нови мост постављено више пловних објеката. Сви пловни објекти службе у сврху риболова и одмора на води постављени од стране физичких лица и служе за личне потребе . Што се тиче представке да су у току припремни радови на постављању новог пловног објекта, на лицу места је утврђено да је на једном делу обале извршено сечење стабала и обарање обале у смислу прављења платоа за седење и постављање штапова и пратеће опреме риболоваца. У??  тренутку контроле нису се изводили радова на постављању новог пловног објекта.

Грађевински инспектор на основу чл. 175. Закона о планирању и изградњи (''Сл.гласник РС'', бр. 71/2009, 81/2009, 24/2011) , овлашћен је да проверава да ли је за објекат који се гради, односно за извођење радова издата грађевинска дозвола и поднета пријава о почетку градње. Пловни објекти нису предмет контроле грађевинске инспекције зато што се за предметне објекте не издаје грађевинска ?? дозвола већ одобрење за постављање пловног објекта на основу одлуке о постављању пловних објеката на воденим површинама бр. 352-70/2009-01 од 28.05.2009.године, донету од стране Скупштине општине Трстеник, а истом одлуком није тачно дефинисано која инспекција је надлежна за инспекцијску контролу спорних објакта.

ГРАЂЕВИНСКИ ИНСПЕКТОР

Александар Станковић,дипл.инж.арх.

[ Назад ]

Штампа