37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Недеља 13 06 2021
Ћирилица
Webp.net-gifmaker
call_s

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 
JNMZTrstenik

poslovnik

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

dz

sistematizacija

odluka

kodeks

strateg


izvestaj2019

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Промените величину слова:

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


На одржаној ванредној седници 04.12.2020.године, Штаб за ванредне ситуације општине Трстеник је донео следеће закључке у складу са епидемиолошком ситуацијом на територији општине Трстеник,  Одлуком Владе Републике Србије у вези спречавања ширења корона вируса, од 03.12.2020. године, која је донета на основу препоруке Републичког Кризног штаба од 01.12.2020. године и мерама Завода за јавно здравље Крушевац од  03.12.2020. године, донетим у циљу усклађивања противепидемијских мера са новим мерама Републичког кризног штаба.

1. Угоститељски објекти – кафићи, ресторани, барови  и ноћни клубови неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру без изузетка.

Њихово радно време биће од понедељка до петка од 5 до 17 часова. Угоститељским објектима је дозвољено да обављају делатности доставе хране нон стоп, 24 часа, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност.

2. Тржни центри, продавнице гардеробе, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, такође, неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 ујутру.

3. Фризерски и козметички салони, салони за негу лепоте неће радити током викенда. У ову групу спадају и објекти из области спорта и рекреације – теретане, фитнес центри, базени, спа центри, балони за фудбал, кошарку, тенис или било који други рекреативни спорт. Свим овим објектима дозвољено је да раде радним данима од 5 ујутру до 17 часова.

4. Продавнице прехрамбене индустрије, трговинске радње, малопродајни објекти (малопродајни објекти свих делатности, укључујући и пољопривредне апотеке) као и трафике, киосци и слично где се по правилу не улази у објекат приликом куповине, могу радити, како радним данима, тако и викендом, до 21 часа.

5. Апотеке и бензинске пумпе (делатност продаје горива) могу да раде нон стоп, свакога дана без ограничења, и у данима викенда.

6. Још један изузетак представљају ресторани и барови који се налазе у оквиру хотела и приватних смештаја. Они могу пружати своје услуге само и искључиво регистрованим и пријављеним гостима до 21 часа свакога дана.

7. Ординације и лабораторије које пружају медицинске услуге могу да раде током читавог дана, укључујући и викенд.

8. Спортски објекти се могу користити и викендом за тренинге и одржавање искључиво регистрованих такмичења у надлежности националних спортских савеза.

9. Објекти и установе из области културе – биоскопи, позоришта, музеји и галерије моћи ће раде радним данима, као и суботом и недељом, до 17 часова.

10. Објeкти и радње у којима се пружају услуге при чијем вршењу није потребно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања, попут сервиса беле технике, техничких сервиса, кројача, обућара и стаклорезачких радњи могу радити радним данима до 19 часова, а суботом до 17 часова.

11. Зелена пијаца ће радити као и до сада.

12. Забрањује се рад бувљих пијаца на сеоском подручју општине Трстеник.

Све ове мере усвојене су са циљем свођења социјалних контаката на апсолутни минимум, уз наду да ће оне дати жељени резултат и да ћемо у данима пред нама то видети и у бројевима заражених грађана опоштине Трстеник  коронавирусом.

Надлежно Одсек за инспекцијске послове Општинске управе општине Трстеник у кординацији са  Републичком  инспекцијом строго ће контролисати поштовање ових мера, које ступају на снагу 04.12.2020.године, а важе до 15 децембра 2020. Године.

Штаб за ванредне ситуације општине Трстеник апелује на све грађане општине Трстеник, да се понашају одговорно и да се не окупљају у становима, приватним смештајима, нити у било којим другим просторима,  јер тиме угрожавају сопствено здравље, здравље своје породице и представљају ризик по своју целокупну околину.

Добро познате епидемиолошке мере и препоруке, попут ношења маске у свим затвореним просторима, редовно прање руку, држање одстојања од других људи, дезинфекција свих површина као и често проветравање просторија остају на снази.

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ТРСТЕНИК

                                                                             

 

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray