37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Уторак 15 06 2021
Ћирилица
Промените величину слова:

 

uskrs1Поштовани суграђани,

Позивамо Вас да својим учешћем, присуством, подршком или на било који начин, узмете учешће у овогодишњој хуманитарној АУКЦИЈИ УСКРШЊИХ ЈАЈА која ће се одржати у четвртак 1. априла 2010. године у Ликовном салону Дома културе у 18 часова.

Новчана средства са Аукције биће усмерена за набавку слушног апарата за Ивицу Ивановића, младог човека коме је, на жалост, ово помагало неопходно да би живео, учио и радио као и његови вршњаци.

Уплата новца ће се вршити на наменски рачун Центра за социјални рад: 840-981761-56.

И кап људске доброте, од срца, с љубављу дата и највећи сан претвара у стварност.uskrs3

С поштовањем,

    Организатори:       

  • Туристичка организација Трстеника
  • Центар за социјални рад Трстеник
  • Народни универзитет Трстеник
  • ОШ Живадин Апостоловић Трстеник

 

Промените величину слова:

Сеоски туризам као развојна шанса општине Трстеник


Предавање у ТрстеникуУ организацији Туристичке организације општине Трстеник  24. децембра у 16 часова одржано је предавање на тему Сеоски туризам као развојна шанса општине Трстеник, намењено едукацији домаћина и удружења из ове области која покрива и произвођаче сувенира, винаре и воћаре, прерађиваче воћа и поврћа итд. После поздравне речи директорке Душице Малићанин, присутнима се обратио Драгиша Трошић, шеф одсека за привреду и одрживи развој општине Трстеник рекавши да је општина Трстеник препознала туризам као развојну шансу и да је као таква ова делатност нашла своје место у Стратегији одрживог развоја општине Трстеник, врло важном стратешком документу за нашу општину.  Потом се присутнима обратила Гордана Родић испред Канцеларије за локални економски развој, упознавши их о томе на које начине могу да конкуришу за подстицајна средства код донатора и државе. Примере добре праксе и сопствено искуство из Горњег Милановца је врло исрпно  пренела Златана Петровић, први директор Туристичке организације општине Горњи Предавање у ТрстеникуМилановац. Павле Ђукић, представник Туристичке организације Србије је причао о  сувенирима.
Предавање је било изузетне посећености: у већници Народног универзитета присуствовало је око 40 полазника из Дубича, Тоболца, Јасиковице, Бучја, Брезовице, Велућа, Риљца, Чаира, Трстеника. Предавању су присуствовали и гости из Туристичке организације града Крушевца.
Туристичка организација се захваљује Одсеку за привреду на пруженој подршци и сарадњи.
Информатор о сеоском туризму можете преузети  овде.
Промените величину слова:

 

Туристички водич јесте физичко лице које по унапред утврђеном програму пружа туристима услуге вођења, показивања и стручног објашњавања природних, културно-историјских, археолошких, етнографских, привредних и других знаменитости. Да би лице пружало ове услуге мора имати положен стручни испит за туристичког водича, који се полаже пред комисијом коју образује надлежни министар. По положеном стручном испиту Министарство лицу издаје уверење о положеном испиту, легитимацију и ознаку. Уверење се доставља у Регистар туризма ради евидентирања.

Министарство надлежно за послове туризма најмање једном годишње расписује оглас на који се могу пријавити сви заинтересовани за полагање стручног испита за туристичког водича.

Локални туристички водич (водич за подручје града, општине или појединих туристичких места) може бити лице које има положен стручни испит за туристичког водича и који након тога положи стручни испит за локалног туристичког водича, чији програм и начин полагања прописује надлежни орган јединице локалне самоуправе на предлог туристичке организације општине, односно града. Локални водич при обављању послова водича мора имати код себе прописану легимимацију и ознаку.
Оглас о полагању испита за туристичког водиче можете видети у наставку текста.

Више информација можете добити у Туристичкој организацији општине Трстеник или на www.merr.gov.rs.

swirl

Опширније...


31
brezovica

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...