37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Уторак 15 06 2021
Ћирилица
sistem48_mali ОПШТИНА ТРСТЕНИК - СИСТЕМ 48 САТИ
Број пријаве: 140
Датум захтева: Петак, 03 Јул 2020 08:51
Статус: Одговорено
Врста проблема: Гласна музика

Опис проблема:
Из кафане Олд-Голд од касне вечери па све до раних јутарњих сати трешти музика, обично викендом, данас и петком увече. Музика је неугодна по сваком критеријуму: 1. шунд 2. гласна је толико да не помаже ни затворен прозор 3. омета вечерњи мир и одмор. Музика трешти у тренутку када ово пишем, време је 22:33 а изгледа да је весеље тек кренуло.

Питања:

1. Где се могу информисати о градским прописима који регулишу ову материју? Тражим докуменат у којем могу наћи податке о томе ко, када, којим поводом и у ком интензитету има дозволу да у Трстенику пушта музику или обавља бучне радове.

2. Коме треба пријавити ово несносно насиље, полицији, комуналној инспекцији, еколошкој?

Када је већ дошла на ред и ова тема, да питам и ово:

3. Да ли гасна станица код Хале спортова испуњава прописе? Који све прописи (градски, републички) регулишу рад оваквих постројења, да ли је постројење на прописаној удаљености од насељеног места, колику буку производи, да ли је бука измерена, ко је мерење извршио, када и који је резултат мерења?

На крају и примедба: гласна музика поред реке битно утиче на доживљај природе код излетника и шетача. Звук се преко воде простире далеко и неометано. Ако већ није прописима регулисано, предлажем да се донесу и прописи о загађењу приобаља Мораве буком, који би се односили и на буку из угоститељских објеката, са сплавова, из чамаца, па и са базена, одакле се разглас чује скоро до висећег моста, као и на буку мотора разних пловила.Датум: Четвртак, 09 Јул 2020 08:52
Служба: 

Одговор: 

Поштовани,

Инспектор за заштиту животне средине у чијој надлежности је бука на годишњем одмору је, и одговориће на постављена питања по повратку.

Комунални инспектор у наредном периоду извршиће проверу поштовања радног времена наведеног локала што је у њиховој надлежности.

[ Назад ]

Штампа