37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Понедељак 30 03 2020
Ћирилица
Webp.net-gifmaker
pis
call
pks

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 

poslovnik

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

kodeks

izvestaj2019

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Промените величину слова:
Лепа је ноћ у моравској долини кад месечина заспе поља. У тамним сенкама брестова и јасенова ућуте се села и задремају умором равнице.

Hoћ модре груди прислони на планине, задрхти од додира њихових оштрих рубова и засветлуца плавим ђинђувама. Месец пође уз Мораву, завири у топољаке, и све до зоре брчка по реци беле руке. Морава шуми, љутећи се на гатове и уставе воденица, и по читаве ноћи кикоће се на месец трчећи по спрудовима.

Управо због оволике лепоте и љубави према нашој реци Морави, пар ентузијаста су орагнизовали Трку чамаца мораваца давне 1997. године. РТВ Трстеник је у својој емисији о риболову промовисала такмичење чамаца и тако је настала идеја да ово постане традиционална манифестација и ето стигли смо до јубилеја. 20 година.

Од 1999. манифестација је посвећена старом трстеничком мосту – анђелу челичних крила -који је срушен за време НАТО бомбардовања.

Трка чамаца мотком је остала заштитни знак ове манифеставије, за коју са поносом кажемо да је јединствена само за наше просторе. Ове године је поново установљена као награда за најбржег чамџију - чамац моравац.

Убрзо су се чамџијама придружили такмичари у кувању рибље чорбе, пливачи, пецароши.

Скупштина Општине Трстеник је 2001. године преузела покровитељство над манифестацијом, а од 2004. године се одржава у организацији Туристичке организације општине Трстеник. Од тада је у календару манифестација туристичке понуде Србије.

Трстеник на Морави је временом добијао нове садржаје: одбојку на песку, турнире у тенису и ватерполу, фудбал на води, трку беба, караоке, позоришне представе, ликовну колонију, игре на води и разне друге садржаје за децу.

20. јубиларна манифестација се одржава под покровитељством Општине Трстеник и Министарства за трговину, туризам и телекомуникације Републике Србије.

Од вечерас па до недеље моћи ћете да пратите бројне културне, забавне и спортске садржаје...

Председник општине Трстеник Александар Ћирић отворио је манифесацију "Дани на Морави" и доделио признање за "Најморавца" Мићи Стојановићу .
 
tsm1_m tsm2_m tsm3_m
tsm4_m tsm5_m tsm6_m
tsm7_m tsm8_m tsm9_m

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray