37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Петак 23 08 2019
Ћирилица
  
  
SRPSKI                                ENGLISH
Српски                           English

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

kodeks

izvestaj

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Промените величину слова:
Помоћ Европске уније, преко организације ФАО, пољопривредницима који су претрпели штете од мајских поплава 2014. наставља се доделом минералног ђубрива. Сваки од 109 корисника донације преузео је данас тристотине килограма минералног ђубрива у магацину предузећа „Западна Морава“.
 
Континуирано од прошле године, када су општину Трстеник у мају задесиле незапамћене поплаве, стиже помоћ од пријатеља из Европске уније. Највећу штету претрпели су управо пољопривредници јер је било поплављено више од 3000 хектара плодних ораница, а причињена штета процењена је на 330 милиона динара. Данас је донацију у минералном ђубриву преузело 109 корисника који су претходно добили као помоћ семеску пшеницу и јечам“, казао је шеф одсека за привреду и одрживи развој, Зоран Еркић.
 
pomoc1_m pomoc2_m pomoc3_m
Обавезна верификација
примаоца донације
Додела минералног ђубрива
пољопривредницима
300 килограма по кориснику
Штету на више хектара засејаних пшеницом пољопривреднику из насељеног места Оџаци начинила је Западна Морава прошле године када је достигла свој историски максимум.
 
С обзиром да сам и прошле и ове године претрпео огромне штете на поседу од шест хектара задовољан сам и од Општине Трстеник и од Европске уније која даје ову помоћ и која ће ми много значити у даљој производњи. Задовољан сам и од запослених у Канцеларији за пољопривреду који коректно раде свој посао и желе да помогну на најбољи могући начин“, рекао је Пештерац.
 
Да подсетимо, штета од мајских поплава процењена је на 500 хиљада динара. У наредним данима очекује се још један контигент помоћи од Европске уније који ће подразумевати помоћ за пчеларе у виду кошница и концетрат за краве, свиње и и живину за 25 корисника.

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray