37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Четвртак 09 07 2020
Ћирилица
Webp.net-gifmaker
call_s

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 

poslovnik

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

kodeks

izvestaj2019

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Промените величину слова:
sastanak_izvodjaca_radova_sa_predsednikom_opstine_m
Састанак извођача радова са
председником Општине
Енергетски неефикасан и често непоуздан систем грејања на мазут разлог је што грађани Трстеника за свој новац нису добијали адекватну услугу и што се велики број корисника искључио са мреже. У покретање новог енергетски ефикасног и савременијег система даљинског грејања на гас Општина Трстеник кренула је пре две године изградњом једне гасне централе. Данас се приводе крају радови на измени читавог система, где су на енергетским централама Север и Исток радови завршени, а на четвртој се решава питање прикључка на водоводну мрежу.
 
На данашњи дан имамо завршених преко 95 одсто радова и у наредних месец дана ћемо радове на енергетским централама привести крају. То значи да ћемо далеко пре почетка грејне сезоне имати потпуно спреман нови систем даљинског грејања у Трстенику. Оно што нас чека током лета, завршетак радова на реконструкцији топловода и за то смо добили од КФВ- Немачке развојне банке 1.7 милиона евра бесповратних средстава. Наш циљ је да са три милиона евра које инвестирамо имамо потпуно одржив систем даљинског грејања, предузеће које неће правити губитке и задовољне грађане који ће за цену коју плаћају имати квалитетно грејање“, казао је председник Општине Трстеник, Мирослав Алексић.
 
Да ће нови систем даљинског грејања бити потпуно управљив и самим тим моћи да се користи без обзира који је период дана или године, гаранције је пружио Зоран Јанковић представник фирме Фисман (Виессманн) из Београда, која је испоручилац комплетне опреме за модернизацију система топлотне енергије.
 
obilazak_energetskecentrale_sever_m
Обилазак енергетске централе "Север"
unutrsnjost_energetske_centrale_3_m
Унутрашњост енергетске централе
Поједини објекти су засебно повезани и сада ће дистрибутер топлотне енергије моћи комплетно да прати потрошњу над свим осталим потрошачима и то самим тим значи да ће квалитет грејања бити знатно бољи. Код претходног система контрола је била мало отежана, а сада ће контрола праћење и руковођење целим системом бити доста оптималније“, објаснио је Јанковић.
 
Иницијални корак при преласку на нови концепт грејања био је прошле зиме када је пуштена у рад прва енергетска гасна централа у насељу Пејовац. Тада је установљено да постоје знатне уштеде при грејању на гас, али се јавио и проблем са буком коју је прозводила централа при раду.
 
Очекујемо да никаквих проблема што се тиче експлоатације неће бити јер су уграђени најсавременији горионици на котловима и са овим новим системима граница буке ће бити у складу са правилником о еколошкој индукцији у стамбеним срединама“, казао је Зоран Јанковић.
 
Да подсетимо, у Министарству рударства и енергетике 30. априла потписан је Уговор са извођачима радова на рехабилитацији система даљинског грејања у Трстенику. Пројекат се финансира средствима КФВ - Немачке развојне банке, у износу од 1.7 милиона евра, а у оквиру раније одобреног Пројекта ревитализације система даљинског грејања Општина Трстеник је већ уложила 1.3 милиона евра.

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray