37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Понедељак 30 03 2020
Ћирилица
Webp.net-gifmaker
pis
call
pks

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 

poslovnik

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

kodeks

izvestaj2019

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Почетна страна Одржана прва ванредна седница Скупштине Општине Трстеник
Промените величину слова:
vanredna_sednica_skupstine_m
Прва ванредна седница СО Трстеник - једна тачка
дневног реда 
На првој ванредној седници СО Трстеник, којом је председавао председник СО Милић Павловић, разматрана је једна тачка дневног реда у оквиру које је усвојен Предлог одлуке о усвајању годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта Општине Трстеник за 2015. годину.

Усвајање Годишњег програм представља предуслов за аплицирање на конкурс за доделу средстава намењених обнови и насипању пољских и некатегорисаних путева који расписује Министарство пољопривреде.

Општина Трстеник већ пету годину за редом конкурише код Министарства пољопривреде за добијање средстава за ревитализацију пољских и сеоских путева и у протекле четири године највећи део сређивања пољских путева урађен је управо из ових средстава, где Општина у реализацији овог програма удружује своја средства са Министарством пољопривреде. Основни предуслов за конкурисање за ова средства управо је усвајање Програма који смо данс на ванредној седници СО усвојили. Добро је да су одборници препознали важност ове тачке и на један одговоран начин се данс одазвали и узели учешће у раду ове седнице. Најважније је што ће директну бенифит од овог програма  имати пољопривредни произвођачи Општине Трстеник и оно на чему ћемо посебно инсистирати  је то да се лоша пракса из претходних година која се тиче одабира приоритета путева који ће се радити ове године исправи“, рекао је заменик председника Општине Трстеник Стеван Ђаковић и додао да ће ове године у одабиру приоритетних путева за санацију активно учешће узети и одборници и савети месних заједница како би се санација пољских и сеоских путева урадила уз задовољење основног критеријума да урађени путеви буду у највећем интересу највећег броја пољопривредника.

Према речима председника Скупштине Општине Милића Павловића ванредна седница, иако је имала само једну тачку дневног реда, била је изузетно значајна јер је усвајањем данашњег Програма остварен услов за аплицирање на конкурс за доделу средстава намењених обнови и насипању пољских и некатегорисаних путева.

Програм који је усвојен на данашњој седници има изузетан значај јер је предуслов за аплицирање на конкурс Министарства пољопривреде којим се обезбеђују средства за ревитализацију пољских и сеоских путева. Према условима конкурса локалне самоуправе узимају учешће са 40, а Министарство са 60 процената. У локалном буџету смо већ издвојили 5 милиона динара за санацију пољских и сеоских путева и још око 900 хиљада динара од прихода од издавања пољопривредног земљишта те тако очекујемо да ћемо од Министарства добити 8 700 000 динара за ревитализацију ових путева. „, рекао је Милић Павловић и нагласио да ће се ревитализација пољских путева радити у сарадњи са ЈП „Дирекција за планирање и изградњу“ и месним заједницама које ће на својим седницама савета донети одлуке који су то путеви који представљају приоритет као и да очекује да ово питање неће бити политизовано већ да ће се санација вршити према реалним критеријумима.

Општина Трстеник спада у ред ретких општина које због ажурности и прецизности у подношењу конкурсне документације из године у годину добија средства Министарства пољопривреде за ревитализацију путева.

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray