37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Понедељак 30 03 2020
Ћирилица
Webp.net-gifmaker
pis
call
pks

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 

poslovnik

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

kodeks

izvestaj2019

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Промените величину слова:
xx_mНа 20. седници Скупштине Општине Трстеник којом је председавао председник СО Милић Павловић на дневном реду било је 30 тачака. Велику пажњу одборници и други учесници у расправи посветили су разматрању питања потраживања Општине Трстеник према  ППТ Наменска а.д.
 
Председник Скупштине Општине Милић Павловић из обимног дневног реда поред осталих издваја управо ову тачку дневног реда:
 
Иако по пословнику није имала форму одлуке издвојио бих прву тачку дневног  реда јер смо чули извештаје и председника Општине и директорке а.д. Наменске и добили информације о томе шта је локална самоуправа предузела по питању потраживања које Општина има према А.Д.Наменској. Чули смо и дискусије и на крају је донешен закључак да за следећу седницу надлежне службе и локалне самоуправе и "Наменске" припреме комплетне извештаје који ће најпре проћи процедуру и расправу кроз Веће, а затим ће на скупштини бити донета одлука о конверзији.“ Рекао је Милић Павловић и додао да поред ове тачке која је значајна како за раднике ове фабрике тако и за грађане и коју не треба схватити као сукоб, већ као конструктивну расправу, значајне су биле и тачке дневног реда које сусе односиле на извештаје Јавних предузећа и Установа.
На данашњој седници разматрали су се и извештаји о раду и пословању Јавних предузећа и Установа са финансијским извештајем." додао је Милић Павловић.
 
Председник Општине Трстеник рекао је да је на данашњем заседању разматрано и питање припајање ЈКП „Почековина“ ЈКП „Комстан“ –у као и куповина и припајање водоводне мреже „Стопања“ овом јавном предузећу.
 
ЈКП Комстан ће бити јавно предузеће које ће се бавити дистрибуцијом воде на територији општине Трстеник и то представља усклађивање са законском обавезом да се дистрибуцијом воде на територији општине могу бавити само предузећа основана са том наменом.И ово је само први корак. У наредном периоду овом предузећу биће припојене и друге водоводне мреже“истакао је Алексић.
 
На истој седници усвојен је и Програм мера подршке пољопривредницима на територији Општине Трстеник за 2015. годину. Према речима председника Општине већ од следеће недеље биће расписани конкурси и отпочеће се са спровођењем програма који је усклађен са програмом Министарства пољопривреде.
 
На 20. Седници скупштине разматран је и већи број одлука, предлога одлука и решења.

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray