37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Понедељак 30 03 2020
Ћирилица
Webp.net-gifmaker
pis
call
pks

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 

poslovnik

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

kodeks

izvestaj2019

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Почетна страна Наставља се помоћ Европске уније угроженима од поплава у општини Трстеник
Промените величину слова:
plastenik3_m
Председник општине Трстеник у разговору
са корисницима помоћи
У оквиру програма помоћи Европске уније угроженима од поплава у Трстенику је данас отпочео процес поделе 119 пластеника за 19 пољопривредних произвођача који су током мајских поплава претрпели огромне штете.
 
Подели помоћи најугроженијима присуствовали су председник Општине Трстеник Мирослав Алексић, заменик председника Општине Стеван Ђаковић као и представници организације "Хелп" преко које се помоћ спроводи.
 
Председник Општине Трстеник, Мирослав Алексић истакао је да је помоћ коју Европска унија пружа у санирању последица поплава изузетно значајна и изразио наду да ће, уз подршку донатора и Општине, пољопривредници овог краја успети да санирају штете и наставе успешну производњу.
Пољопривреда је основа развоја Општине Трстеник, а подршка Европске уније за отклањање последица поплава је више него драгоцена. Са данашњом испоруком, донација ЕУ за пољопривреднике износи око 250.000 евра и њоме је обухваћено преко 1200 газдинстава. Уз помоћ Европске уније и Општина Трстеник, средствима из буџета, подржава и подстиче пољопривредну производњу.   Овогодишњим буџетом издвојено је преко 40 милиона динара за развој и подстицаје у пољопривреди“, рекао је председник Општине Трстеник, Мирослав Алексић и додао да  кроз различите  програме Општина  пружа посебну подршку савременој интензивној производњи у затвореном простору у пластеницима па је данашња помоћ ЕУ утолико значајнија.
 
Средствима Европске уније, организација „Хелп“ је у Трстенику обновила 13 домова, испоручила комплете основних кућних уређаја за девет породица, а данас и отпочела процес поделе 119 пластеника за 19 пољопривредних домаћинстава.
 
plastenik2_m
Подела пластеника
Одмах након мајских поплава Европска унија се укључила у процес помоћи угроженима на територији Општине Трстеник. 
 
Након обнове и опремања кућа, средствима Европске уније наставља се процес помоћи. Овога пута помажемо најугроженије пољопривредне произвођаче који ће данас добити пластенике и системе за наводњавање како би отпочели нови циклус пластеничке производње.“, изјавила је  Илинка Прибојац из организације „Хелп“.

Помоћ Европске уније угроженим пољопривредним произвођачима наставиће се и у наредном периоду. Вредност данашње донације ЕУ износи преко 78.000. евра

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray