37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Недеља 23 02 2020
Ћирилица
  
  
SRPSKI                                ENGLISH
Српски                           English

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 

poslovnik

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

kodeks

izvestaj

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Почетна страна Донацијом Краљевине Норвешке завршена санација три школе у Општини Трстеник
Промените величину слова:
Средствима које је за санацију издвојила Краљевина Норвeшка завршени су радови на реконструкцији фискултурних сала гимназије „Вук Караџић“ и Техничке школе, као и санација система за грејање у основној школи „Миодраг Чајетинац Чајка“ и тиме је омогућено да се преко 1000 школараца врати својим редовним активностима.
 
Тим поводом Њ.Е. Амбасадор Норвешке Нилс Рагнар Камсваг, шеф пројектно-оперативног тима УНОПС Грем Тиндал, директор канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима Марко Благојевић, помоћник Министра Зоран Костић и други представници Министарства просвете науке и технолошког развоја посетили су Општину Трстеник.
 
Након обиласка обновљених школа Амбасадор Краљевине Норвешке Камсваг изразио је задовољство што су донаторска средства Владе Норвешке утрошена на најбољи начин и што су ученици добили адекватан простор и услове за наставак свог школовања:
 
norveska2_m norveska1_m
Пријем код председника Општине Обилазак фискултурних сала Гимназије и Техничке школе
Драго ми је што сам у Трстенику и што имам прилику да видим да је школа у Грабовцу обновљена, што данас имају нови систем грејања и што ће он дугорочно смањити и трошкове грејања. Додатна корист је и та што ће са новим системом грејања и емисија штетних гасова бити далеко мања.“, рекао је Њ.Е. Амбасадор Камсваг додајући да је имамо одличну сарадњу како са Владом Србије, тако и са Општином Трстеник.
 
Влада Норвешке је у санацију котларнице подручног одељења основне школе „Миодраг Чајетинац Чајка“ у селу Грабовац, која је током мајских поплава била под водом уложила преко 35.000 евра и омогућила да се 50 ђака врати у своје учионице.
 
За санацију фискултурних сала Гимназије Вук Караџић и Техничке школе у Трстенику уложено је преко 100.000 евра. Након завршетка санације крова и сала више од 1000 ђака и чланова различитих спортских клубова који користе овај простор моћи ће да се врате својим редовним активностима.
 
Председник Општине Трстеник, Мирослав Алексић захвалио се свим донаторима, Министарству и свима који су допринели да су данас последице мајских поплава у највећој мери буду саниране.
 
norveska3_m norveska4_m
Амбасадору Камсвагу додељена Плакета Општине Посета ОШ "Миодраг Чајетинац - Чајка"
Уз помоћ Општине, грађана, Владе и донатора до сада је завршена обнова свих домова, завршена је и прва санација путне инфраструктуре,завршавају се радови на изворишту за водоснабдевање. Донацијом Краљевине Норвешке обновљене су и три школе. Оно што нам преостаје је и санација јавних објеката који су оштећени услед обилних мајских падавина.“, истакао је председник Општине Трстеник, Мирослав Алексић.  
 
Обиласку школа претходио је и пријем у Општини Трстеник на коме је Њ.Е. Амбасадору Нилс Рагнар Камсвагу уручена је Плакета Општине Трстеник за изузетан допринос у санацији од поплава
 
Посредне последице обилних мајских поплава у општини Трстеник претрпели су и други јавни објекти. Укупна штета мајских поплава у општини Трстеник износи преко 550 милиона динара.

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray