37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Понедељак 30 03 2020
Ћирилица
Webp.net-gifmaker
pis
call
pks

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 

poslovnik

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

kodeks

izvestaj2019

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Промените величину слова:
Божићне свечаности традиционално су отпочеле светом литургијом и налагањем бадњака на Бадње вече у цркви Свете Тројице у Трстенику уз присуство великог броја верника, духовне и световне власти.
 
bozic5_m bozic3_m
Дечји хор "Бошко Југовић" Бадње вече у цркви Свете Тројице
 
Поводом прославе Бадње вечери верницима се обратио протонамесник ставрофор Маријан Вујовић:
 
Значај овог празника и самог Христовог рођења лежи у нашем спасењу, у нашем уздизању ка Њему, у нашем кретању на путу спасења и изједначавању са Њиме, као Богом по благодети. На том путу најважнији је човек као јединка, па човек као друштвено биће, човек као део заједнице. Праслика те заједнице лежи првенствено у породици, а онда у цркви и широј заjедници у којој живимо и у којој се налазимо“, истакао је Маријан Вујовић.
 
bozic2_m bozic1_m
Освећењу Бадњака присуствовали су и представници Општинске управе
 
Прослави Бадње вечери присуствовали су председник Општине Мирослав Алексић, заменик председника Стеван Ђаковић и бројни представници локалне самоуправе. Честитајући Бадње вече и долазећи Божић председник Општине се обратио присутним верницима:
 
Традиционално смо се окупили у овом нашем прелепом храму да дочекамо Бадње вече. Наши грађани окупљају се и на свим другим светим местима како би прославили и дочекали најрадоснији хришћански празник. Желео бих да са свих тих светих места у своје домове донесемо радост, срећу, љубав и весеље. У 2014. години имали смо велика искушења са којима смо се сусрели и само нашим јединством, слогом и уз Божију помоћ, успели смо да превазиђемо та искушења. Желим вам да се у наредној години са јединством, слогом, уз срећу и са љубављу боримо за наш град и свако место у општини Трстеник и да сви заједно стварамо боље услове за живот“, рекао је у свом обраћању Алексић и пожелео верницима да предстојећи Божић дочекају у миру и весељу.
 
Бадње вече, својим појањем, увеличао је и хор „Бошко Југовић“, као и дечији црквени хор. Најмлађи су у самој цркви добили поклоне чији је дародавац Месна заједница Трстеник. Свечаност се завршила традиционалним ватрометом.
 
И Месна заједница Трстеник 2 за најмлађе је обезбедила пакетиће, а верници су се током Бадње вечери окупили испред ОШ „Свети Сава“ где је, такође, организовано освећење бадњака и богат културно-уметнички програм.
 
Православни верници Божић су дочекали у кругу породице уз традиционално дочекивање полазника за кога се верује да у кућу доноси радост, срећу, весеље и благостање.

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray