37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Недеља 17 02 2019
Ћирилица
  
  
SRPSKI                                ENGLISH
Српски                           English

sistem48app

statut1

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac

swirl

planiranje_budzeta_2016

swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1


Поштовани суграђани,

altНедостатак и застарелост планске и пројектно-техничке документације представљали су сметњу општини Трстеник за реализацију крупних инфраструктурних пројеката из надлежности локалне самоуправе у прошлости, али би недостатак стратешких докумената онемогућио општину Трстеник да реализује своје обавезе у будућности. Зато смо ми планирали да и сопственим снагама припремимо свеобухватни план развоја општине за период од 10 година.

Програм  подршке локалним самоуправама и процесима европских интеграција, Exchange 2, дао је додатну енергију нашим тежњама и омогућио израду једне квалитетне стратегије развоја која даје смернице за будући развој општине и  бољи живот свих наших суграђана. Локална стратегија одрживог развоја повезује све секторске планове на локалном нивоу и има три стуба: планове за развој економије, друштвени развој и развој заштите животне средине за период од 2010.  до 2020. године са просторном димензијом.

У Националној стратегији одрживог развоја као  приоритет препознато је приступање Србије Европској Унији. Општина Трстеник је  као једна од 20 изабраних општина применила  методологију за израду стратегија одрживог развоја које се примењују и у европским самоуправама. Та чињеница ће нам олакшати приступ средствима  од предприступних ИПА фондова Европске уније, средствима домаћих и страних донатора и кредитних фондова   и повећање обима  директних инвестиција у нашој општини. Очекујем се да ће општина Трстеник успети да реализује стратешки приоритетне пројекте који ће јој омогућити да буде  урбанизована општина са одрживом локалном економијом, унапређеном инфраструктуром, општина привлачна за инвестирање и живот свих њених грађана, општина која ће дати  перспективу младима  за остварење њихових циљева.

У изради стратегије учествовали су сви кључни актери општине Трстеник, представници јавног, приватног и цивилног сектора. Тим за израду стратегије пружио је  сву неопходну логистичку помоћ у изради нацрта стратегије. Усвајањем овог документа од стране политичких представника отпочеће и реализација наше заједничке визије живота у општини Трстеник до 2020. године у којој ће се живети богатије, лепше и безбедније.

Ја у то верујем и очекујем да и ви у то верујете!


С поштовањем,                
Председник општине ТрстеникДокумент:  "СТРАТЕГИЈА ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ ТРСТЕНИК" word

Напомена: Документ је величине 2,5 мегабајта


trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray