37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 17 07 2019
Ћирилица
  
  
SRPSKI                                ENGLISH
Српски                           English

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

kodeks

izvestaj

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Почетна страна Министар за државну управу и локалну самоуправу, Бранко Ружић, обишао је у Трстенику завршне радове у вртићу "Бисери"
Промените величину слова:
Министар за државну управу и локалну самоуправу, Бранко Ружић, обишао је у Трстенику завршне радове у вртићу "Бисери", који су финансирани из буџета Фонда за локал.

Вредност инвестиције је 5,5 милиона динара, а тим средствима је саниран кров установе.

Ружић је рекао да је бела куга највећи изазов Владе и да је проблем лоциран широм Србије.

"Разговарали смо и о будућим пројектима и о Фонду за локал који ће са 320 милиона бити увећан на 420 милиона, а план је да 2019. године буџет за те намене буде 490 милиона динара.

Два објекта за децу на подручју Трстеника смо лоцирали, уложићемо у њих и радује информација и да ће један одређени број жена добити посао", рекао је Ружић.

Александар Ћирић, председник општине Трстеник рекао је да га радује што је Министарство за државну управу и локалну самоуправу подржало пројекат обнове кровне конструкције на објекту Предшколске установе "Бисери", и што више кров неће прокишњавати.

"Искористили смо прилику да попричамо и пројектима за следећу годину, и издвојили одређене приоритете, и то баш овакве врсте.

Познато је да Трстеник има пробелем са опадањем наталитета и да због тога желимо да улажемо у предшколске установе.

Зато ћемо и даље улагати у такве објекте како створили добре услове за нашу најмлађу популацију", рекао је Ћирић.

"Најдражи су ми пројекти чији су корисници деца" Ружић који је, посетио "Бисери" поводом Дана вртића, рекао је да су му најдражи ми пројекти чији су корисници деца.

Навео да је ресорно министарство обезбедило 4,7 милиона динара за поправку крова како би се створили услови за боравак 286 деце и рад 24 васпитача.

У оквиру Фонда за локал ресорно министарство је ове године пружило подршку за 59 општина и градова.

"Ми смо тај фонд већ увећали 30 пута у односу на претходну годину, а за следећу ће средства бити већа чак 52 одсто", рекао је министар те подсетио да је важно да се фонд увећава из године у године, јер су, како је рекао, општине ове године исказале потребе седам пута веће но што су то била расположива средства.

Министар је у Трстенику посетио и општинску управу како би стекао увид у њихов рад и обезбеђивање квалитета услуга које пружају грађанима.

"Драго ми је да општинска управа користити механизме, као што је еЗУП, који обезбеђује лакшу комуникацију између органа, не тражећи од грађана податке које управа већ поседује", рекао је Ружић и подсетио је да је управа уместо грађана документа разменила до сада 800.000 пута. 

r1_mm
r2_m r3_m

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray