37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Недеља 17 11 2019
Ћирилица
  
  
SRPSKI                                ENGLISH
Српски                           English

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

kodeks

izvestaj

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Промените величину слова:
Одборнице СО Трстеник на Петој националној конференцији Женске парламентарне мреже.

Дошло је време да Србија након Закона о родној равноправности и Закона о забрани дискриминације добије и закон који је још ближи европским стандардима, који је модернији и који ће у још већој мери побољшати равноправност жена и мушкараца у Србији.

Доношење закона који ће изазвати само тапшање по рамену од амбасадора ОЕБС-а у Србији није нешто чему тежимо.

Тежи се закону који ће заиста бити применљив и то не само у Београду, Новом Саду, Суботици или неком другом већем граду, него закон који може да се примењује у сваком селу у Србији”, рекла је Маја Гојковић, председница Скупштине Србије на отварању Пете националне конференцију Женске парламентарне мреж.

Гојковићева ј напоменула и очекује да закон не буде донешен брзо ,него да буде донет заједно са надлежним Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

”Да будемо поносни на тај закон јер ће свака жена у Србији имати позитивне ефекте његове примене ", навела је председница парламента.

Она је подсетила и да су данас у Србијхи жене на бројним местима где се одлучује, да је жена на функцији премијера, гуверенера, председника парламемнта, државног већа тужилаца, уставног суда и да је једино данас мушкарац председник државе.

На дневном реду Пете националне конференцију Женске парламентарне мреже, како се чуло је борба против насиља над женама, економско оснаживање и положај жена на селу, питање здравља жена, као и односа жена и животне средине.

Чуло се да ће учесници конференције отворено разговарати теме које су изузетно значајне за бољи положај жена у Србији и подстицање апсолутне родне равноправности, односно равноправност у свим сегментима јавног, друштвеног и економског живота жена и мушкараца у Србији.

Андреа Орицио, шеф мисије ОЕБС у Србији рекао је на отварању Пете националне конференције да је Женска парламентарна мрежа нешто што је у интересу Србије и њених грађана.

”Ова мрежа треба да буде власништво самих грађана и државе Србије, а ми смо ту само да вам помогнемо и допринесемо томе да ствари теку лакше", навео је Орицио и додао да ће Женска парламентарна мрежа бити моћно средство које ће допринети томе да се жене у целом друштву оснаже у сваком погледу.

 

z1_m
z2_m z3_m

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray