37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Уторак 16 07 2019
Ћирилица
  
  
SRPSKI                                ENGLISH
Српски                           English

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

kodeks

izvestaj

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Почетна страна Полагање венаца на Споменик палим борцима у ослободилачким ратовима и настрадалима у НАТО-агресији 1999
Промените величину слова:
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поводом Дана ослобођења и Дана општине Трстеник, положио је венце на Споменик палим борцима у ослободилачким ратовима и настрадалима у НАТО-агресији 1999. у Трстенику.

Полагању венаца присуствовали су и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић, представници општине Трстеник, представници Министарства пољопривреде, Савеза бораца и руског удружења, саопштило је Министарство одбране.

Венце су положиле и породице жртава, палих бораца, делегације из Русије, Републике Српске, представници Савеза бораца и представници општине Трстеник.

Ђорђевић је истакао да српски грађани имају право да буду поносни због тога што су им хероји којима се одаје почаст обезбедили слободу.

Министар Ђорђевић, присуствовао је свечаној седници општине Трстеник, као и свечаној Академији, а дочекали су га председник општине Трстеник Александар Ћирић и председник Скупштине општине Трстеник Герсим Атанасковић, који су му захвалили на доласку.
v1_m v2_m
v3_m v4_m
v5_m v6_m
v7_m v8_m
v9_m v10_m
v11_m v12_m


Ђорђевић је честитао грађанима општине Трстеник њихов дан, захвалио је на позиву и поручио да му је изузетно драго што је у њиховом граду.

Дани ослобођења Трстеника обележавају се 15. октобра - Дан ослобођења града од фашистичке окупације 1944. године и 17. октобра - Дан ослобођења града од Аустроугарске окупације 1918. године.

Александар Ћирић, председник општине Трстеник рекао је за Тањуг да је Дан општине био добра прилика да се помену најбитнији пројекти општине.

"Изградили смо неколико километара путева, реновирали најважније саобраћајнице, обновили школе и дворишта, спортске терене. Урадили смо пуно тога на поправљању имиџа Трстеника, а то је резултирало разговорима са врло озбиљним инвеститорима, који ће отварати нове фабрике и упослити наше суграђане", рекао је Ћирић.

Он је напоменуо да је ове године дошао велики број званица из Русије, али и из осталих братских градова Трстеника, што значи да је према његовом речима, овај град на добром путу у будућности.

"Последњих годину дана знатно се поправила слика Трстеника. Није још то како треба, и знамо да морамо још пуно да радимо како би овом граду вратили сјај који је некада имао. Зато се трудимо да сваког дана нешто унапредимо, како би обезбедили бољи живот нашим суграђанима", казао је председник општине Трстеник.

Свечаности у Дому културе у Трстенику, данас је присуствовао и министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић. 


trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray