37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 17 07 2019
Ћирилица
  
  
SRPSKI                                ENGLISH
Српски                           English

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

kodeks

izvestaj

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Промените величину слова:
Локалне самоуправе које припадају сливовима Западне Мораве и Колубаре 10. фебруара у Краљеву потписале су протоколе о сарадњи који за циљ имају смањења ризика и обезбеђење квалитетног одговора и брзог опоравка ових заједница након евентуалних елементарних непогода и других опасности.

Град Краљево је, наиме, уз подршку Канцеларије за управљање јавним улагањима, Сталне конференције градова и општина и Програма Уједињених нација за развој (УНДП), покренуо иницијативу за потписивање протокола чиме би окупили градове и општине које припадају сливу Западне Мораве.

Одмах након тога, на предлог града Ваљева, иста иницијатива је покренута и за слив Колубаре.

Свечаним потписивањем Протокола о сарадњи градова и општина слива Западне Мораве и Протокола о сарадњи градова и општина слива Колубаре биће дефинисани посебни циљеви, а намера је да ове локалне самоуправе координисано раде на: припреми заједничких стратешких и планских докумената из области управљања ризицима, припреми предлога пројеката и конкурисања код фондова, изградњи адекватног система ране најаве, адекватном одговору на ванредне ситуације, развоју јединица цивилне заштите опште намене, заједничком планирању и имплементацији инфраструктурних мера, стратегији планирања финансијских средства ради смањења и трансфера ризика, ефикасне обнове на основу принципа „изгради поново боље" и унапређењу процеса процене штете и обнове након елементарне непогоде на основу међународне ПДНА методологије (Пост дисастер неед ассессмент).

Општи као и посебни циљеви ове међуопштинске сарадње произилазе из Сендаји оквира за смањење ризика од катастрофа 2015-2030, Националног програма управљања ризиком од елементарних непогода, као и Закона о ванредним ситуацијама и Закона о локалној самоуправи.

Општине потписнице Протокола за сарадњу градова и општина слива Западне Мораве су: Краљево, Чачак, Крушевац, Ужице, Ариље, Косјерић, Горњи Милановац, Рашка, Пожега, Лучани, Чајетина, Нови Пазар, Врњачка Бања, Тутин, Трстеник, Кнић и Ивањица.

Општине потписнице Протокола о сарадњи градова и општина слива Колубаре су: Ваљево, Лајковац, Љиг, Лазаревац, Обреновац, Мионица, Уб и Коцељева.

Потписивању су присуствовали и в.д. директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Велимир Станојевић, заменица сталног представника УНДП-а у Србији Стелиана Недера, начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина Ђорђе Станичић, као и представници других релевантних државних и регионалних установа и институција.
Испред општине Трстеник протокол је потписао председник општине Александар Ћирић.
s1_m
s2_m s4_m
s5_m s6_m

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray