37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 23 10 2019
Ћирилица
  
  
Промените величину слова:
invest_slo_mЗаменик председника Општине Трстеник, Стеван  Ђаковић са сарадницима разговарао је данас са представницима словеначке компаније Предилница Литија који су заинтересовани за инвестирање у Општину Трстеник у оквиру постојећег плана проширивање производње ове компаније.
 
Предионица Литија је једна од највећих предионица у Европи и бави се производњом високо квалитетних влакана. Наша компанија је извозно орјентисана и ми имамо потребу и план да проширимо производњу и желимо да такав план реализујемо у Србији и управо тим поводом смо данас у Општини Трстеник. Оно што нам је у овом тренутку понуђено за сада задовољава наше потребе. За нас је ово важна одлука и желимо да наставимо разговоре како бисмо сагледали све аспекте и размотрили све понуде. За сам почетак би наша производња упослила преко 50 људи, али би даљим проширењем производње тај број био увећан“, рекла је Вида Вуковић стручни консултант компаније Литија.
 
Приоритет Општине Трстеник је довођење инвеститора и отварање нових радних места. Локална самоуправа је у потпуности спремна да пружи сву потребну логистичку подршку за реализацију овог пројекта на територији Општине Трстеник.
 
Као локална самоуправа дубоко смо свесни чињенице да је проблем незапосленост како у Србији тако и у нашој Општини један од главних проблема и зато сваком озбиљном инвеститору  на располагање стављамо све службе и трудимо се да олакшамо све процедуре које у тим случајевима могу бити озбиљан проблем инвеститорима. Данашњим састанком са генералним менаџером компаније Предилница Литија господином Робертом Сработичем и његовим сарадницима отпочели смо процес преговора за отварање предионице у Трстенику која би за почетак упослила 50 радника. Из онога што нам је данас изложено можемо закључити да је реч о озбиљном инвеститору, а доказ томе је и чињеница да је ова компанија једна од водећих европских компанија у овој области“, изјавио  је заменик председника Општине Стеван Ђаковић.
 
Уколико сви услови буду задовољени самом почетку процеса производње претходила би обука за 50 радника који би радили на најсавременијим машинама за обраду влакана.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...