37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 23 10 2019
Ћирилица
  
  
Промените величину слова:
poplave1_m
Заменик председника Општине у разговору
са мештанком Радмилом Милићевић
poplave2_m
Додела беле технике угроженима
У оквиру помоћи Европске уније поплављеним подручјима  девет породица из општине Трстеник, чије су куће оштећене током мајских поплава, обезбеђено је основним кућним уређајима.  Бела техника која је данас стигла у Трстеник и помоћ у виду намештаја који ће бити подељен током следеће недеље само су део помоћи коју Европска унија, преко организација Хелп, Фао и Унопс а, у сарадњи са локалном самоуправом пружа грађанима Општине Трстеник.
Доделом данашње помоћи у виду беле технике за које је средства обезбедила Европска унија, наставља се процес помоћи угроженим породицама. Локална самоуправа  са Делегацијом Европске уније у Србији и Амбасадором Мајкл Давенпортом већ имама сјајну сарадњу и њихова помоћ је веома значајна за наш град и санирање последица мајских поплава. Подсетио бих да је средствима ЕУ већ обновљено 13 кућа на територији Општине Трстеник, да је у току санација изворишта у које је уложено преко 190 000 евра и да су од истих донатора многи трстенички пољопривредници добили значајну помоћ “, рекао је Стеван Ђаковић, заменик председника Општине Трстеник.
Завршена санација кућа, подела помоћи у виду беле технике и намештаја спроводи се преко организације Хелп из које најављују да ће се помоћ Европске уније општини Трстеник наставити кроз помоћ за ревитализацију поплављених пољопривредних малих бизниса.
Данашња подела помоћи у виду беле технике за девет породица наставиће се поделом намештаја за угрожене породице у Општини Трстеник. Укупна вредност тог дела помоћи износи око 8 000 евра. Оно што следи је и помоћ за ревитализацију поплављених пољопривредних малих бизниса у вредности од око 82.000,00 евра и та помоћ Европске уније биће такође реализована преко организације Хелп“, изјавио је Драган Ђорђевић логистичар организације Хелп.
Мештани трстеничког села Грабовац захвални су свим донаторима који  им помажу да свој живот, након несреће која их је задесила врате у нормалу.
Помоћ коју смо добили нам много значи. Све нам је било под водом. Ја само могу да се захвалим и људима из Општине и Европској унији и свима који су помогли и да се помолим да се никад ником ово не деси.“, рекла је Радмила Милићевић мештанка села Грабовац.
Штета од мајских поплава на територији општине Трстеник процењена је на више од 500 милиона динара. Током јануара месеца све породице које су због мајских поплава морале да напусте куће враћене су у обновљене домове.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...