37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 23 10 2019
Ћирилица
  
  
Промените величину слова:
sastanak_jezero_mНа ванредном састанку са представницима Водопривредног предузећа, „Ћуприја“ АД који су сазвали председник општине Трстеник Мирослав Алексић и заменик председника Стеван Ђаковић јуче је упућено упозорење извођачима радова на реконструкцији водоводне мреже да, по хитном поступку, реше проблем динамике и  квалитета самог процеса извођења радова у насељима Трстеник 2 и Грабовац.
 
Представници општине Трстеник, консултантске куће SETEC и КФВ-а-немачке развојне банке извођачу радова упутили су упозорење да ће сносити новчане и све друге казне уколико до краја месеца не почне да испуњава услове из уговора у коме стоји и да се све улице морају враћати у првобитно стање.
 
До овог састанка је морало да дође јер је јасно да квалитет и динамика радова нису на задовољавајућем нивуо. Не постоји ни један разлог да грађани осећају последице радова на реконструкцији водоводне мреже. Нема копромиса око враћања улица у првобитно стање и то смо извођачу радова јасно ставили до знања. Као локална самоуправа учинили смо све да пројекат који ће нашим грађанима обезбедити стабилно снабдевање и хигијенски исправну воду буде завршен у најкраћем року. Грађани се жале на извођаче радова и то са пуним правом. Ово је други састанак који смо из тог разлога сазвали и очекујемо да ће извођачи радова већ у току ове недеље појачати екипе на терену и привести посао крају. Ако се то не деси бићемо приморани да применимо систем кажњавања из уговора. Надамо се да до тога неће доћи, али ћемо пажљиво надгледати њихов рад у наредном периоду.“, рекао је председник Општине, Мирослав Алексић.
 
Директор Водопривредног предузећа „Ћуприја“ АД , Вукојица Шмигић дао је гаранције да ће појачати екипе на терену и да ће извођење радова већ у наредним данима бити у пуном квалитету.
 
И сами смо свесни да се радови не изводе предвиђеном динамиком. У свему томе има удела и лоше време које није погодовало извођењу радова. Након овог састанка доставићемо нови план извођења радова и појачати екипе на терену како би смо радове надаље изводили у предвиђеном року и у пуном квалитету.“, рекао је Вукојица Шмигић, директор „Ћуприја“ АД.
 
Предузеће „Ћуприја“ АД изабрано је на тендеру који је, као партнер на пројекту, расписала КФВ- немачка развојна банка.
 
Састанку су присуствовали и представници, надзорних органа и ЈП Комстан.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...