37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 23 10 2019
Ћирилица
  
  
Промените величину слова:
gis_sastanak_mУ општини Трстеник данас је одржан састанак представника Јавних предузећа са канцеларијом за ГИС општине Трстеник како би се унапредио већ постојећи Географски информациони систем Општине.
 
 „На сајту www.gistrstenik.rs грађани су у могућности да виде све парцеле по бројевима и њихову намену у генералном плану на градском подручју. То заправо значи, да ако сте заинтересовани за неку парцелу, систем ће вам  пружити информације да ли је она намењена, на пример, за градњу или привреду, да ли је преко ваше или парцеле за коју сте заинтересовани планирано да пређе ауто-пут, тако да ћете одмах знати да ли да улазите у процес добијања дозвола или не.“, рекао је Мирољуб Ђорђевић, самостални стручни сарадник за просторно планирање из канцеларије за ГИС. 
 
Корисници Географског информационог система су и Јавна предузећа општине Трстеник, пре свега ЈП Енергетика, ЈКП Комстан и ЈП Дирекција. Овај систем имаће велики значај и за њихово једноставније функционисање.
 
Ова предузећа ће све своје постојеће инсталације “уцртати“ у наш план и оне ће бити тачно позиционирање.Тако да у будуће нећемо моћи да дођемо у ситуацију да приликом интервенције на једним инсталацијама дође до оштећења других.  Уједно свака информација о радовима биће ажурирана.“ додаје Ђорђевић.
 
Овај пројекат је фокусиран на увођење Географског информационог система (ГИС-а) у Општину Трстеник. Пројекат се заснива на преносу искуства европске праксе.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...