37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Субота 24 10 2020
Ћирилица
Промените величину слова:
У општини Трстеник се и ове године на две локације на Западној Морави пливало за Часни богојављански крст: у месту Бресно Поље и на градској плажи у Трстенику.

Са благословом Његовог преосвештенства епископа крушевачког господина Давида, код скеле која спаја општину Трстеник и Крушевац у месту Бресно Поље, 14. пут за редом одржано је Витешко надметање за Часни богојављенски крст. У овом месту, рекордна 132 такмичара, међу којима је било и две даме, борило се за Часни богојављански крст који је освојио осамнаестогодишњи Михајло Аџић.

bogojavljenje1_m bogojavljenje2_m
Милић Павловић и Драги Несторовић
приликом ломљења колача 
Пливачи за Часни богојављенски крст

Ово такмичење већ 14. година заједнички организују Општина Трстеник и град Крушевац. Надметању такмичара присуствовали председник Скупштине Трстеник, Милић Павловић и градоначелник Крушевца, Драги Несторовић.

Том приликом председник Скупштине Трстеник, Милић Паловић изразио је задовољство што ова манифестација из године у годину окупља све већи број такмичара:

Задовољство ми је што је, поред осталих, овај овај догађај прерастао у традицију која спаја Трстеник и Крушевац. Поносан сам што мештани са ове и са оне стране Мораве, из године у годин, успешно организују један овакав догађај и што он постаје све масовнији. Драго ми је што смо у прилици да подржимо овакве манифестације и то ћемо чинити и надаље. Свим витезовима који ће се данас борити за часни богојављански крст желим пуно среће.“ рекао је председник Скупштине Трстеник, Милић Павловић.
bogojavljenje3_m

bogojavljenje4_m
Михајло Аџић, освајач Часног
крста у Бресном Пољу 
Марко Милићевић, освајч Часног крста на
градској плажи у Трстенику 

У исто време и на градској плажи у Трстенику, после паузе од преко четрдесет година, 26 пливача, се други пут за редом, надметало за Богојављански крст. Освајач Часног крста ове године је двадесет шестогодишњи Марко Милићевић.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...