37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Субота 24 10 2020
Ћирилица
Промените величину слова:
19skupstina_m budzet2015_m
Отварање 19. Скупштине
општине Трстеник
Гласање за усвајање
буџета за 2015. годину

Н
а XIX седници Скупштине општине Трстеник којом је председавао председник Скупштине Милић Павловић, разматран је и усвојен Предлог четвртог допунског буџета за 2014. годину као и Предлог буџета за 2015 годину.
 
Задовољан сам како је протекла последња седница у години. Одборници су били активни, постављали питања и водили конструктивну расправу. Могу да похвалим и посланике опозиције који су давали своје предлог. Сам буџет је веома добро урађен што је потврдила и контрола која се похвално изразила у вези буџета Општине Трстеник и констатовала да је Трстеник једна од десет општина која је свој буџет урадила у потпуности у складу са упутствима Министарства финансија Републике Србије.“, рекао је председник Скупштине општине, Милић Павловић.
 
Према речима председника Општине, Мирослава Алексића, буџет је урађен како у складу са упутствима Министарства тако и у складу са реалним потребама грађана.
 
Започети капитални пројекти и средства за њихово привођење крају свакако су део овог буџета. Оно што је важно,  водили смо рачуна да буџет реално осликава потребе свих грађана те ће тако и даље остати ставка у буџету која се тиче подршке незапосленим трудницама за које се издваја 10 000 динара месечно. Исто тако наставићемо да подржавамо најбоље ђаке и студенте и све друге потребе наших грађана, како са сеоског тако и са градског подручја. У буџету је важна ставка и пољопривреда јер су издвајања за ову област 5% укупног буџета.“
 
На Седници су поред Предлога буџета за 2015. годину разматрани и програми и планови свих Јавних предузећа и Установа чији је оснивач општина Трстеник. Усвојени су још Локални акциони план запошљавања на територији Општине Трстеник и донета мера активне подршке запошљавању у наредној години која ће бити значајније већа у односу на претходну. Усвојена је и Измена одлуке о локалним таксама и накнадама и Одлука о заштити животне средине као и Одлука о начину ангажовања и исплати накнаде стрелцима на противградним станицама. Уследило је усвајање закључака да општина Трстеник не прихвати учешће у почетном капиталу новоосноване Агенције за регионални развој Расинског округа.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...