37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 23 10 2019
Ћирилица
  
  
Промените величину слова:

vece_mНа 40. седници Општинског већа којом је председавао председник Општине, Мирослав Алексић и која је садржала дневни ред од преко 40 тачака, измеђуосталог,усвојен је и Предлог одлуке о буџету за 2015. годину, а разматрало се и о плановима и програмима општинских Јавних предузећа за наредну годину.

Буџет за наредну годину је припремљен на основу упутстава Министарства финансија којима је дефинисано и не само смањење плата запослених,већ и смањење трошкова на пољу услуга.

Најважније је да је ниво трансферних средстава остао на нивоу од ове године. Дакле, са сатране прихода ћемо имати приближно исти износ средстава који смо имали током ове године. Што се расхода тиче, они су сведени на нормалну меру при чему се водило рачуна да се не угрози функционисање свих оних сектора који су неопходни за грађане Општине Трстеник“, рекоа је председник Општине и председавајући Већа, Мирослав Алексић.

У Општини Трстеник, без обзира на оштре мере штедње помоћ незапосленим породиљама, новорођеној деци, социјалним категоријама и стипендистима неће бити ускраћане. Новим буџетом нису занемарени ни пољопривредници, ни предузетници, али ни већ отпочети пројекти из области водоснабдевања и грејања.

Седницу Већа обележила је и расправа о плановима и програмима  Јавних предузећа.

Планови и програми углавном су  проистекли из буџета и реални су, па мислим да ће они бити и остварени. Наравно , ми смо као чланови Већа, на оно што смо сматрали да треба да променедиректори ЈП и указали, али у већини случајева смодали подршку за све те планове и очекујемо да ће их и Скупштина усвојити на свом редовном заседању.“, додао је председник Општине Мирослав Алексић.

Одлуке Општинског Већа које се односе на буџет и планове и програме Јавних предузећа биће послати на разматрање Скупштини. 

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...