37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 12 08 2020
Ћирилица
Промените величину слова:
veterani_m
П
редседник Општине Трстеник Мирослав Алексић примио је представнике Удружења ратних војних инвалида и породица палих бораца који су рано јутрос одржали кратак и миран протест испред Општине Трстеник.

К
ао основни проблем и разлог протеста, представници овог удружења, навели су недостатак финансијских средстава за измиривање обавеза по основу изнајмљивања простора, изостанак позива за учешће на званичним свечаностима, као и неостваривање права на олакшице приликом плаћања комуналних услуга. Након састанка са представницима локалне самоуправе постигнут је договор и протест је прекинут.

Са Удружењем ратних војних инвалида до сада смо имали добру комуникацију која је последњих месеци очигледно изостала. Проблеме овог удружења који су у надлежности Републике ми, на жалост, не можемо да решимо, али смо постигли договор око питања која се тичу локалне самоуправе. Очигледно да средства које је ово удружење добило од локалне самоуправе, по основу конкурса, нису довољна за основно функционисање овог друштва. Оно што ми, у овом тренутку, можемо да урадимо је да овом удружењу пружимо помоћ при писању пројеката како би следеће године конкурисали са пројектом који реално осликава њихове годишње потребе.", изјавио је заменик Начелника локалне самоуправе, Зоран Еркић.

Н
а састанку је постигнут и договор око остваривања олакшица приликом плаћања комуналних услуга, као и договор око упућивања позива за званичне свечаности.
За основна права ратних војних инвалида и породица палих бораца, по закону, задужено је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Општина Трстеник, у оквиру својих могућности и надлежности, годинама уназад је помагала и наставиће да помаже рад Удружења ратних војних инвалида и породица палих бораца.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...