37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Недеља 13 06 2021
Ћирилица
Промените величину слова:
trstenik_mnro_mПоводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом  Друштво за дечију и церебралну парализу и Удружење за помоћ МНРО организовали су дружење својих чланова. 
 
Љиљана Михајловић из Удружења за помоћ МНРО сматра да су се услови живота особа са инвалидитетом побољшали, али и да и даље постоји проблем дискриминације.
 
Ми смо друштво које тешко прихвата различитости. Положај особа са инвалидитетом, иако има помака на боље, још увек није на нивоу на ком би требало да буде.“
 
У Србији живи око 700.000 особа са инвалидитетом, а њихови основни проблеми су сиромаштво, незапосленост, али и архитектонске баријере.
 
У свим нашим плановима за будући изглед града сада се посебно обраћа пажња да објекти и инфраструктура буду прилагођени особама са инвалидитетом. У томе нам, својим саветима, значајно помажу и многе организације. Свесни смо да физичке препреке још увек постоје, али се истински трудимо да, док процес њиховог отклањања траје, иза тих препрека стоје људе који особама са инвалидитетом излазе у сусрет.“, изјавио је председник Општине Трстеник, Мирослав Алексић. 
 
Међународни дан особа са инвалидитетом, 3.децембар, обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана са циљем да се инвалидима омогући једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштвеном животу.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...