37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 12 08 2020
Ћирилица
Промените величину слова:
italijani_mПредседник Општине Трстеник, Мирослав Алексић и заменик председника Општине, Стеван Ђаковић данас су разговарали са представницима италијанских компанија којe су заинтересованe за инвестирање у Пројекат производње електричне енергије на биомасу.

Инвестиција у Општину Трстсеник, према речима генералног директора Конзорцијума Vivaisti Europei, Стефано Отониa, износила би око 30 милиона евра,а након његове реализације упослило би се око 300 људи.

Наше компанија EcoVal и Конзорцијума Vivaisti Europei заинтересоване су за инвестирање у Пројекат производње електричне енергије на биомасу. Од представника Општине Трстеник добили смо јасне смернице, конкретне одговоре и пуно подршку што је за нас веома значајно." Изјавио је генерални директора Конзорцијума Vivaisti Europei, Стефано Отони.

Локална самоуправа у потпуности је спремна и пружиће сву потребну логистичку подршку за реализацију овог пројекта на територији Општине Трстеник.

На основу свега онога што смо чули реч је озбиљној инвестицији. Мислим да се Општини Трстеник указује одлична шанса да са једном оваквом реномираном компанијом, која већ ради и има слична постројења у окружењу, уђе у реализацију једног оваквог пројекта. Пројекти ове врсте, који се тичу обновљивих извора енергије већ су стављени као приоритет, како Владе републике Србије, тако и ресорних министарстава. Ми ћемо учинити све да, у максимално кратким роковима, обезбедимо све што је потребно како би се овај пројекат реализовао.", рекао је заменик председника Општине Стеван Ђаковић.

Одлука ове компаније о потенцијалном улагању у Општину Трстеник донета је, између осталог, и због тога што наша Општина поседује НАЛЕД-ов сертификат који је сврстава међу општине са повољним пословним окружењем.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...