37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Петак 25 09 2020
Ћирилица
Промените величину слова:
sasanak_direktora_mДиректори Установа Општине Трстеник, на редовном састанку чланова руководства Општине Трстеник поднели су извештај о актуелним дешавањима у Установама које представљају и плановима за наредни период.
Састанак је отворио председник Општине, Мирослав Алексић, који је присутне обавести да је у току припрема буџета за наредну годину и да је јако важно да сви присутни узму активно учешће и својим предлозима допринесу да буџет одражава реалне потребе грађана и ових Установа.

Директор Народног универзитета, Петар Симић осврнуо се на посету и учешће представника наше Општине на Данима српске културе у Темишвару. На поменутом догађају Аматерско позориште Народног универзитета Трстеник са представом „Небеске шајкаче" представила се публици у Румунији и имала изузетно запажен наступ. Ова установа, по речима директора Симића, активно припрема предлог буџета за наредну годину и програм који ће бити реализован у празничним данима.
Центар за социјални рад Трстеник по речима директора Драгојла Минића, посвећен је припреми за примену Уредбе Владе Србије о радној активацији корисника новчане социјалне помоћи чији је циљ је да се активирају радно способни корисници ове услуге. У току је и пријава за доделу бесплатних уређаја за пријем дигиталног сигнала свим корисницима новчане социјалне помоћи и накнаде за туђу негу и помоћ.

Директорка Вртића „Бисери", Весна Вељовић, по основу питања које је председник Општине Трстеник поставио на једном од претходних састанака, известила је председника Општине, да је ова Установа, након тог састанка, коначно покренула питање решавања проблема са кровном конструкцијом као и питање регулисања саобраћаја у улици Радоја Крстића испред вртића „Бисери".

Новоименована директорка Дома здравља „Др Сава Станојевић" прим. др Славица Илић на састанку је пренела да ће на иницијативу МЗ Медвеђа уз одобрење ове Установе бити уређен прилаз дому здравља у овом селу.

Директор Библиотеке „Јефимија" Верко Вукашиновић се такође осврнуо на учешће наших уметника на манифестацији Дани српске културе у Темишвару и најавио да ће до краја године изаћи монографија села Брезовица.

Радио Телевизију Трстеник у наредном периоду очекује припрема новогодишњег програма, о којој је директор овог предузећа, Јован Маринковић, рекао да ће бити прилагођена свим узрастима и да ће се у оквиру тог програма представити најталентованија деца и млади наше Општине.

Директор Туристичке организације, Владимир Јевтић говорио је о учешћу ове организације на сајму туризма у Крагујевцу где је представљена туристичка понуду Општине Трстеник са посебним освртом на манифестацију Трстеник на Морави.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...