37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 12 08 2020
Ћирилица
Промените величину слова:
trstenik_obnova_m
Радови у фискултурној сали 
trstenik_obnova1_m
Председник Општине Трстеник, Мирослав Алексић, заменик председника Општине, Стеван Ђаковић и директори Техничке школе и Гимназије "Вук Караџић" Славиша Пуношевац и Раде Миљковић обишли су радове на санацији фискултурних сала ове две школе. Радови су у финалној фази и након њиховог завршетка ученици обе школе и спортски клубови који ове сале користе, имаће потпуно реновиран простор за обављање својих активности.

Приликом обиласка радова председник Општине Трстеник, Мирослав Алексић изразио је задовољство што су успостављени контакти са донаторима дали резултате:

Због обилних падавина током маја месеца и дотрајале кровне конструкције фискултурне сале Техничке школе Трстеник и Гимназије „ Вук Караџић" претрпеле су велика оштећења. Како бисмо нашли начин да санирамо ове последице обратили смо се бројним донаторима и, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, успели смо да успоставимо контакт са Владом Норвешке која је, преко организације УНОПС, донирала 12 милиона динара за санацију овог објекта. Ово је изузетно значајна донација и, судећи по ономе што сада видимо, након завршетка радова, ученици и сви чланови клубова који користе ове две сале, имаће одличне услове за своје активности.", рекао је приликом обиласка радова председник Општине Мирослав Алексић.

Током радова и оним што ће бити њихов резултат задовољни су и директори ове две школе.

Након санације објекта ученици наших школа имаће много боље услове у којима ће се одвијати настава. Због тога бих желео да се захвалим и локалној самоуправи и представницима УНОПС-а који су имали разумевања и у обзир узели целокупну штету насталу на овом објекту." , изјавио је директор Техничке школе Трстеник, Славиша Пуношевац.

Према речима заменика председника Општине, Стевана Ђаковића, током следеће године, средствима из локалног буџета, финансираће се обнова трибина у оквиру школског спортског центра и преуредити двориште Техничке школе:

Ових дана водимо интензивне разговоре са представницима основних и средњих школа како би средства која буџетом планирамо за следећу годину одражавала реалне потребе школа. Када су у питању Гимназија и Техничка школа, наредне године средства из локалног буџета биће, између осталог, уложена у обнову трибина у оквиру школског центра и у реконструкцију парка испред Техничке школе који ће служити како ученицима тако и грађанима Трстеника." , рекао је заменик председника Општине, Стеван Ђаковић.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...