37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 12 08 2020
Ћирилица
Промените величину слова:
skupstina_drenova_mУ петак, 28.11.2014. у Великој Дренови одржана је XVIII Седница СО Трстеник којом је председавао председник СО Трстеник, Милић Павловић. Између осталих тачака, на дневном реду био је и Извештај о извршењу буџета Општине Трстеник за период 01. 01 2014 - 30. 09 2014. године као и предлог Одлуке о моделу приватизације Јавног предузећа Радио телевизије Трстеник. Специфичност ове седнице огледала се и у томе што је, уместо у већници Народног универзитета, због њеног реновирања, одржана у сали дома културе у Великој Дренови.
На самом почетку седнице констатован је престанак одборничког статуса одборника Стевана Ђаковића и Панета Јанковића због преласка на нове дужности, након чега су свечане заклетве положила два нова одборника- Боријан Агатоновић и Драгица Глишић.
Прва тачка дневног реда односила се на Извештај о извршењу буџета Општине Трстеник за период 01. 01 2014 - 30. 09 2014. који је образложила Ивана Миладиновић, шеф Одсека за буџет и финансије Општине Трстеник и који је усвојен великом већином, без уздржаних и без гласова против. У оквиру друге тачке дневног реда донета је Одлука о моделу приватизације Јавног предузећа Радио телевизије Трстеник по којој ће се приватизација овог Јавног предузећа спровести кроз модел продаје капитала, методом јавног прикупљања понуда са јавним надметањем, уз меру условног отписа дуга. Кроз трећу тачку дневног реда разматран је предлог Одлуке о трећој измени и допуни одлуке о правима и услугама у социјалној заштити Општине Трстеник која је заснована на досадашњој пракси и која за циљ има да корисницима ових услуга олакша остваривање њихових права. У даљем току седнице усвојен је Предлог закључка о усвајању извештаја о реализацији годишњег плана ПУ „Бисери" за радну 2013/2014 и дата сагласност на годишњи план ове установе за 2013/2014. годину.
Након што је усвојен предлог Решења о разрешењу дужности директора дома здравља „Др Сава Станојевић" по коме се Др Драгана Поповић, по основу личног захтева, разрешава са дужности директора ове установе, на седници је донето Решење о именовању дужности директора Дома здравља „Др Сава Станојевић" на основу кога се на ову дужност именује прим. др Славица Илић, специјалиста опште медицине.
На седници су разматране и друге тачке дневног реда које се тичу функционисања локалне самоуправе, Јавних предузећа и Установа општине Трстеник.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...