37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 12 08 2020
Ћирилица
Промените величину слова:
poljo2_m
Пољопривредници на потписивању уговора
poljo1_m
У Општини Трстеникк су данас, у оквиру програма повраћаја средстава за систем за наводњавање, потписани уговори између Министарства пољопривреде и заштите животне средине и пољопривредних произвођача из Расинског округа. У Општини је уговоре потписало 272 пољопривредника из Расинског округа.
Огромне штете након мајских поплава у Општини Трстеник посебно су се одразиле на пољопривредне произвођаче у нашој Општини, па је према речима председника Општине Трстеник, Мирослава Алексића, ова помоћ за наше пољопривреднике изузетно значајна.

Ова помоћ је драгоцена за наше пољопривреднике пре свега јер се преко педесет посто становника Општине Трстеника интензивно бави пољопривредном производњом. После мајских поплава смо претрпели штете преко 3,5 милиона евра у пољопривредној производњи и ова помоћ Министарства је свакако драгоцена као и друге врсте помоћи које смо добили кроз посебне програме и пројекте. У оквиру овог програма од укупно 272 одобрена захтева за повраћај 130 је из Трстеника, што је последица ефикасно одрађеног посла локалне канцеларије", рекао је председник Општине Трстеник Мирослав Алексић

Представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине поред овог најавили су и друге пројекте и програме који ће бити намењени пољопривредницима у Централној Србији.

На територији целе Републике Србије укупно ће се потписати негде око 720 пољопривредних произвођача који ће добити новац или су већ добили неку опрему, било да су то водозахвати или опрема за наводњавање у укупној вредности 110 милиона динара. Министарство финансира и пројектно-техничку документацију, пошто смо добили из Абу Даби фонда 97 милиона долара за коришћење за наводњавање како би следеће године имали спремне пројекте и ти пројекти се раде само за централни део Србије.„ изјавио је Зоран Кнежевић, директор управе за пољопривреду при Министарству пољопривреде и заштите животне средине.

У претходне две године пет посто из буџета Општине Трстеник издваја се за инвестиције и подршку пољопривреди, док ће у 2015. години бити издвојено преко 40 милиона динара бити опредељено за подршку пољопривреди.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...