37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 23 10 2019
Ћирилица
  
  
Промените величину слова:
sudПочетком ове године, ширењем мреже судова, враћена је потпуна надлежност суду у Трстенику. Председник општине Мирослав Алексић, са сарадницима, обишао је суд у Трстенику и водио разговор о будућој сарадњи локалне самоуправе и ове институције.
Председник општине одржао је састанак са председницом суда Светланом Игњатовић и обишао просторије Општинског јавног тужилаштва и Општинског правобранилаштва и враћање суда истакао као значајан догађај, како за становнике општине тако и за локалну самоуправу: „Наша борба за враћање Основног суда и тужилаштва у Трстеник уродила је плодом. Општина Трстеник и њени грађани од 1. јануара имају суд, имају тужилаштво који, како смо се данас уверили, функционишу и то ће свакако грађанима олакшати послове за које је до сада требало да иду у Крушевац. Нажалост претходна реформа судства је направила велику штету за општину Трстеник. Ми смо са неких 2000 извршних пресуда за четири године дошли на преко 10 000 и верујем да ће сада њихово решавање ићи далеко брже и ефиксније. Исто тако, грађани који имају било каквих потреба, као што је овера докумената моћи ће то да заврше овде, у Трстенику“, рекао је Алексић.
Постојање Основног тужилаштва у Трстенику важно је и са аспекта безбедности и других проблема са којима се суочавају друге наше институције и полиција и јавна предузећа и мислим да ћемо сада много лакше комуницирати и заједнички радити на решавању оних проблема које дефинитивно имамо. Верујем да је ово један велики корак за општину Трстеник и за њене грађане, јер град и општина су живи и битни колико институција у њима живи. Суд је нешто што чини сваки озбиљан град, сваку озбиљну општину“, закључио је Алексић.
Председник Алексић је нагласио да ће локална самоуправа пружити максималну помоћ и подршку Основном суду у Трстенику за нормалан и несметан рад, као што то чини и према другим предузећима и установама у граду.
Зграда суда у Трстенику доста је оронула. Последњих година и Дирекција за планирање и изградњу већ увелико ради на пројекту санације објекта која је у плану у наредном периоду. 

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...