37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 23 10 2019
Ћирилица
  
  
Промените величину слова:
sastanak_mУ циљу што бољег представљања привредних субјеката са територије Расинског округа, Регионална привредна комора Крушевац и новооснована Агенција за регионални развој Расинског округа покренули су иницијативу за израду јединствене веб презентације привредних потенцијала овог округа. Тим поводом одржан је састанак у општини Трстеник коме су присуствовали председник општине Трстеник, Мирослав Алексић са сарадницима, председник РПК Крушевац Предраг Вукићевић, в.д. директора Агенције за регионални развој Расинског округа Соња Јевремовић са сарадницима и директор Националне службе за запошљавање Крушевац Предраг Марковић.
Намера нам је да сви привредни субјекти са рериторије Расинског округа убудуће имају обједињени веб портал на чијем ће сајту бити сви подаци који су потребни и битни за препознатљивост привреде Расинског округа. Први следећи корак је реализација и решавање проблема које смо чули на састанцима са представницима локалних самоуправа нашег региона, а који су у вези са привредним субјектима“, рекао је Вукићевић.
Алексић је на састанку упознао присутне са привредним потенцијалима и проблемима са којима се локална самоуправа суочава у решавању проблема привредних субјеката: „Постоји јако велики број међусобних сличности, специфичности општина Расинског округа и града Крушевца и уколико се сви ујединимо око неких заједничких циљева, та синергија ће сасвим сигурно дати и резултате. Ја верујем да ће бити добре воље код ових регионалних органа које имамо на територији Расинског округа да помажу градовима и општинама и у оним стварима које су специфичне за њих као што ми имамо Прву петолетку. Трстеничка компанија је била једна од тема разговора на састанку, њен тренутни статус и положај, не само у Трстенику, него и у региону. РПК Крушевац мора информисати ресорног министра и Владу о томе шта се дешава у Првој петолетки. Неколико друштава из система Прве петолетке су у самом врху извозника са територије Расинскок округа. Дакле, Прва петолетка има перспективу само неко мора имати слуха за њихове потребе и помоћи им да они успешно послују у наредном периоду“, рекао је Алексић.
Дотакли смо се и других тема, од пољопривреде, преко туризма, запошљавања, програма који ће бити и мислим да овај начин комуникације између Канцеларије за локално економски развој, привредних субјеката, локалне самоуправе и осталих институција мора дати један квалитетан резултат и сигурно ћемо сви лакше успети да постигнемо оно што јесте наш примарни циљ, а то је економски опоравак и стварање повољних услова живота у Расинском округу“, додао је Алексић.
Сви учесници састанка су се сложили да је ово одличан модел сарадње и да постане пракса редовног одржавања оваквих и сличних састанака.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...