37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Среда 23 10 2019
Ћирилица
  
  
Промените величину слова:
vece_mНа дневном реду седнице СО Трстеник, која ће се одржати у петак, 24. јануара 2014. године, биће усвајање планова и програм јавних предузећа и установа са територије општине Трстеник. Све планове и програме једногласно су усвојили чланови Општинског већа на 27. седници, уз учешће директора ових предузећа и установа, као известилаца.
Највећу пажњу смо посветили детаљној анализи великих јавних предузећа- Дирекција за планирање и изградњу, ЈКП „Енергетика“ и ЈКСП „Комстан“. То јесте најбитнија ствар, како за нас у локалној самоуправи, тако и за све становнике Трстеника. Ти планови и програми су урађени на реалним основама и доста детаљно и квалитетно. Веће је изнело одређене примедбе на неке делове из планова и програма и кроз једну конструктивну расправу донели смо закључке које ће директори морати изменити или унети у своје планове и програме. Сматрамо да ћемо након тога добити реално оствариве планове и програме у складу са финансијском ситуацијом током 2014. године.“ 
Већници су највише времена посветили разматрању тренутне ситуације у вези са грејањем и даљим плановима по том питању: „Морамо повући радикалне потезе у смислу даљег функционисања и дистрибуције топлотне енергије у Трстенику. Ми једноставно не смемо бежати од проблема и акумулирати губтике наше топлане које евидентно имамо у годинама иза нас и који прете да угрозе даљински систем грејања. Ми смо оно што смо планирали за 2013. годину, када је у питању процес решавања проблема грејања, и урадили. Ту мислим на довођење гаса и постављање гасне станице у Пејовцу, које смо завршили протекле године. У 2014. години морамо да одрадимо још озбиљних пројеката, да бисмо до краја 2015. године, како смо и планирали, имали један одржив систем грејања а грађани квалитетније грејање, да га редовно плаћају, али да знају шта плаћају“, рекао је Алексић.
У овом тренутку ми немамо алтернативу грејању у Трстенику. Цена струје ће се вероватно повећати и ми морамо на  најбољи начин направити један одржив систем, ма колико то коштало“, додао је Алексић. 
Доста смо анализирали и ситуацију у „Комстану“ и Дирекцији. У Дирекцији имамо евидентан проблем, а то је недовољно средстава за улагање у инфраструктуру. Када је криза у држави, трпе инфраструктурни пројекти и ми се морамо трудити да то надоместимо средствима са републичког нивоа, кроз разне пројекте. Што се тиче „Комстана“, централна тема јесте даљи наставак пројекта водоснабдевања. У овој години наставићемо са радњама које смо започели прошле године, у смислу прављења новог акумулационог језера, даљег комуналног уређивања града и зелених површина“, закључио је Алексић.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...