37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Недеља 23 02 2020
Ћирилица
  
  
Промените величину слова:
stipendist_mНајбољим ђацима и студентима са територије општине Трстеник, у петак 13. децембра 2013. године уручене су одлуке о стипендирању. 

По двадесети пут награђујемо труд рад и резултате које сте постигли током школовања. Ово је такође и признање за родитеље који треба да буду поносни на своју децу. Ми, као локална самоуправа, ћемо и надаље подржавати најбоље ђаке и студенте наше општине. Србији требају млади образовани људи, који ће бити способни да се суоче са тешким временима у којима сада живимо. Верујем да ћете да се вратити након школовања у Трстеник. Стипендије су један подстицај томе. Најлакше је завршити школовање и отићи негде у велики град и неку другу земљу, али је одговорније вратити се и помоћи граду да се развија. Ми смо у овој години славили један велики јубилеј, два века школства у Трстенику. Током ове године помињали смо и сећали се великог броја знаменитих људи, који су пореклом из Трстеника и чије се име помиње широм земље. Верујем да и међу вама има оних који ће их достојно представљати. Желим вам да наставите са добрим резултатима и сигуран сам да ћете бити пример и за друге генерације које долазе после вас“, рекао је председник општине Трстеник Мирослав Алексић, приликом уручивања одлуке ђацима генерације школске 2012/2013. године.
 
Ја ћу вас подсетити на стихове великог песника: „Остајте овде, сунце туђег неба, неће вас гријати к'о што ово грије“. Ви сте наша снага, од вас много очекујемо, пре свега ваши родитељи, па ми као општина. Времена су тешка, траже се паметни, способни, вредни и надарени. Сигуран сам да сви ви то поседујете. Ми вам стојимо на располагању, будите увек корак испред нас. Очекујемо да нам се вратите“, рекао је Саша Рашковић, члан Већа задужен за образовање обраћајући се присутнима.
 
Мр Драган Трифуновић, председник Управног одбора Фонда за младе таленте захвалио се приајтељима који помажу Фонду све ове године: „ Дугујемо захвалност у протеклих двадесет година свим локалним самоуправама, које нису ниједног тренутка вршиле притисак на чланове Фонда приликом одабира стипендиста. Надам се да ћемо такву сарадњу имати и убудуће. Сваке године окупљамо најбоље међу најбољима. Хвала локланој самоуправи која је у изузетно тешким временима за нашу земљу, читавих седам милиона издвојила за стипендирање свих вас.“
 
Ове године од пријављених 119, изабрано је рекордних 104 студената и ђака којима су данас подељени уговори. Ученици средњих школа добијаће стипендију у износу од 5000 динара, студенти прве и друге године студија по 6000, треће и четврте по 7000, пете и шесте 8000 динара, колико ће добијати и студенти награђени мастер студије и докторанти.

Време

Трстеник
Кликните за детаљну прогнозу...