37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Четвртак 09 07 2020
Ћирилица
Промените величину слова:
Штаб за ванредне ситуације општине Трстеник на седници, одржаној дана 20.05.2020. године, доноси:

Н А Р Е Д Б У

  1. Наређује се свим члановима Штаба за ванредне ситуације општине Трстеник да буду у приправности због могућег изливања бујичних водотокова и канала на територији општине Трстеник.
  2. Наређује се ЈКСП „КОМСТАН“ Трстеник, ЈП за уређивање грађевинским земљиштем Трстеник и субјектима од посебног значаја за заштиту и спасавање да им сва расположива механизација буде спремна за брзо реаговање због могућег изливања бујичних водотокова и канала на територији општине Трстеник.
  3. Уводи се пасивно дежурство за све чланове Штаба за ванредне ситуације општине Трстеник.
  4. Налаже се Општинској управи општине Трстеник да упути захтев Радарском центру Крушевац да појачају активности на противградним станицама на територији општине Трстеник.

Због упозорења РХМЗ-а због могућег изливиња бујичних водотокова и канала, Штаб за ванредне ситуације општине Трстеник наређује свим члановима Штаба као и субјектима од посебног значаја за заштиту и спасавање да буду у приправности и уводи се пасивно дежурство за све чланове Штаба.

Такође се формира комисија за процену штете на путној инфраструктури, која је настала као последица изливања бујичних водотокова и комисија за процену штете од града и изливања бујичних водотокова у пољопривреди.